Як зрозуміти, що ви їсте забагато солі: кардіолог розповів про 6 сигналів організму

Сіль є найпопулярнішою спецією у світі, без неї не обходиться приготування практично кожної страви. Однак її надмірне вживання може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям.

Сіль

Фото – pixabay.com

Лікар-кардіолог Андрій Капталан розповів, що «біла смерть» сприяє збільшенню ризику серцево-судинних захворювань, інсультів, гіпертонії та інших серйозних захворювань.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на видання «Українська правда Життя».

За словами медика, якщо вага стоїть на місці – це один із сигналів великої кількості вживання солі, яка не дає схуднути, затримуючи воду в організмі.

Кардіолог додав, що з цієї ж причини виникає набряклість тіла вранці і протягом дня, здуття живота, що впливає на самопочуття людини.

Надмірне вживання солі негативно позначається на нашій нервовій системі, призводячи до дратівливості та поганого самопочуття. Через надлишок натрію відбувається розширення судин і з’являється головний біль.

Капталан звернув увагу на те, що поїдання великої кількості солі впливає на рівень кислотності сечі, що сприяє утворенню хворобливих відкладень у нирках, супроводжуючись сильним болем.

Безліч страв швидкого приготування та напівфабрикатів у раціоні – також джерело великої кількості «білої смерті». Важливо перевіряти перед покупкою склад продукту, звертаючи увагу на вміст натрію, або готувати їжу самостійно.

Крім того, через надмірне вживання солі з часом їжа здається несмачною. Так відбувається через зниження чутливості смакових рецепторів, вони швидко адаптуються, і їжа починає здаватися прісною. Зменшивши кількість солі, ви відновите чутливість рецепторів і страви знову будуть мати насичений смак.

Раніше медики пояснили, чому шкідливо їсти солодке натще.

Exit mobile version