Як підготувати організм до переходу на літній час: 5 головних рекомендацій медиків

Щовесни в Україні та деяких інших країнах світу переходять на літній час, що може негативно позначатися на самопочутті людини, тому важливо підготувати до цього свій організм.

Переведення годинника

Фото – glavred.net

Медики озвучили п’ять простих рекомендацій, які допоможуть адаптуватися до життя за новим часом, повідомляє «НБН» із посиланням на EveryDayHealth.

Лікарі радять намагатися щодня вирушати в ліжко в один і той же час, щоб забезпечити організму повноцінний відпочинок. Подбайте про те, щоб місце для сну було комфортним, а також відмовтеся від вживання кофеїну на ніч.

За тиждень до переведення годинника почніть зсувати свій графік на необхідний час. Щодня на 15 хвилин назад відсувайте час засинання і вставайте на 15 хвилин раніше.

Після пробудження намагайтеся не хапатися за гаджети, які випромінюють синє світло, а починати день із отримання сонячного проміння через вікно або на вулиці. Це також допоможе налаштувати біологічний годинник.

Експерти радять переглянути і час останнього прийому їжі, оскільки пізня вечеря може ускладнити процес засипання. Їжте за 3-4 години до того, як вирушите у ліжко. Час вечері можна розпочати щодня відсувати на 15 хвилин протягом тижня.

Також фахівці рекомендують перевести годинник за день до переходу на літній час, що допоможе уникнути плутанини та налаштуватися на новий графік.

Нагадаємо, британський лікар розповів про методику 10-3-2-1, яка допомагає покращити якість сну.

Exit mobile version