Про що краще знати, щоб не допустити використання деяких токсичних барвників, які становлять реальну загрозу здоров’ю, пише «НБН», посилаючись на слова хіміка Алли Іщенко, опубліковані виданням «Сьогодні».
Зокрема, найнебезпечніші харчові барвники — ті, у складі яких зазначені компоненти Е-102, Е-110, Е-122 або Е-124. Деякі з них мають канцерогенні властивості, тобто можуть призвести до онкологічних захворювань, наприклад, Е-124.
Зазначені штучні фарби можна з легкістю замінити натуральними інгредієнтами, і це не тільки лушпиння цибулі, яке дасть інтенсивний коричневий колір. Якщо потрібно отримати:
- зелений колір — підійде шпинат;
- золотисто-жовтий — приправа куркума;
- фіолетовий — ягоди чорниці;
- коричневий — мелена кава;
- червоний — ягоди журавлини.
Також, щоб інтенсивно пофарбувати яйця, необхідно відварити їх у насиченому розчині, а якщо фарба відразу не схоплюється, варто залишити готові яйця постояти кілька годин у цій «кольоровій воді».
Раніше ми писали, як заварювати каву і коли її пити, щоб отримати користь для організму.