Чим краще фарбувати яйця: хімік назвала альтернативу штучним компонентам

Незабаром настане православний Великдень, і за давньою українською традицією, слід зібрати оригінальний «великодній кошик», що допоможуть зробити автентично розфарбовані яйця.

Пофарбовані яйця.

Фото - pixabay.com

Про що краще знати, щоб не допустити використання деяких токсичних барвників, які становлять реальну загрозу здоров’ю, пише «НБН», посилаючись на слова хіміка Алли Іщенко, опубліковані виданням «Сьогодні».

Зокрема, найнебезпечніші харчові барвники — ті, у складі яких зазначені компоненти Е-102, Е-110, Е-122 або Е-124. Деякі з них мають канцерогенні властивості, тобто можуть призвести до онкологічних захворювань, наприклад, Е-124.

Зазначені штучні фарби можна з легкістю замінити натуральними інгредієнтами, і це не тільки лушпиння цибулі, яке дасть інтенсивний коричневий колір. Якщо потрібно отримати:

Також, щоб інтенсивно пофарбувати яйця, необхідно відварити їх у насиченому розчині, а якщо фарба відразу не схоплюється, варто залишити готові яйця постояти кілька годин у цій «кольоровій воді».

Раніше ми писали, як заварювати каву і коли її пити, щоб отримати користь для організму.

Exit mobile version