Недосип під час війни: психотерапевт розповіла, як проблеми зі сном впливають на ментальне здоров’я українців

Сьогодні, мабуть, кожен житель України має проблеми зі сном через війну. Психотерапевтка, психологиня, лікарка вищої категорії Тетяна Саглаєва пояснила, як недосипання позначається на ментальному здоров'ї українців.

Сон

Фото – ridus.ru

Саглаєва розповіла, що від повноцінного сну залежить психічне здоров’я людини. Відсутність якісного відпочинку вночі на постійній основі сприяє появі мозкового туману – проблем із концентрацією уваги, утримуванням та аналізом інформації, емоційним регулюванням, інформує «НБН» з посиланням на Doc.ua.

За словами психотерапевтки, депривація сну включає підвищену дратівливість людини, перепади настрою, відчуття тривоги. Також недосипання спричиняє підвищену агресію, імпульсивність, емоційні спалахи та гіперактивність.

Лікарка наголосила, що відсутність відпочинку вночі суттєво ускладнює подолання навіть незначного стресу. Людина може відчувати виснаження через повсякденні події.

Саглаєва додала, що важкі проблеми зі сном пов’язані з розвитком тимчасових психологічних симптомів, наприклад галюцинацій та інших змін сприйняття реальності.

Нагадаємо, лікар розповів про систему 10-3-2-1, яка допомагає швидше заснути.

Exit mobile version