Кукурудза містить багато вітамінів і є поживним продуктом, який дозволяє залишатися ситим довгий час, при цьому овоч здатний здійснювати і негативний вплив на здоров’я, інформує «НБН» з посиланням на Eat this, no that.
Кукурудза, також як і картопля, банани, цитрусові та деякі молочні продукти, відноситься до їжі, яка найчастіше викликає біль у черевній порожнині. Тому при синдромі подразненого кишківника важливо простежити, як організм реагує на вживання овоча.
З кукурудзяних зерен також готують сироп, в результаті переробки втрачаються всі поживні речовини продукту, залишаються лише олія та цукор. Кукурудзяний сироп може стати причиною виникнення захворювань печінки, серця та діабету. Також в ньому міститься безліч полінасичених олій, здатних посилювати запалення в організмі.
Раніше фахівці назвали три найнебезпечніші для здоров’я продукти.