Літня ягода містить у собі безліч лікопіну, тому при поїданні кавуна у великій кількості може виникнути здуття живота, діарея, блювання, гази, печія тощо, інформує «НБН» з посиланням на Stylecraze.
Продукт також багатий на калій, який у великих кількостях може спровокувати нерегулярне серцебиття, слабкий тиск, а в деяких випадках і зупинку серця.
В кавуні міститься і багато цукру, тому його не рекомендується їсти при діабеті. Крім того, від ягоди краще відмовитись вагітним, яких турбує гестаційний діабет.
Продукт також може спровокувати алергічну реакцію, частіше вона проявляється у людей, які мають алергію на огірки чи моркву. Якщо після кількох з’їдених скибочок кавуна у вас з’явився головний біль, запаморочення, висипання на тілі, свербіж язика – це сигнали для виключення ягоди з раціону.