Жодної «сієсти» або чищення зубів: 5 речей, які дієтологи не рекомендують робити після їди

Деякі люди мають звички, які заважають організму отримати користь від продуктів після їди. Важливо знати, що створює ризик харчового дискомфорту та стає причиною поганого самопочуття після трапези.

Прийом їжі

Фото – situational-english.com

Дієтологи не радять одразу після обіду влаштовувати «сієсту». Відпочинок на дивані в такому разі може стати причиною печії, тяжкості у шлунку, проблем із травленням, а іноді навіть гастриту. Якщо вам потрібний відпочинок, трохи підніміться на ліжку, щоб сила тяжіння допомагала перетравлювати їжу, повідомляє «НБН» з посиланням на ТСН.ua.

Не переходьте після їди до активних фізичних вправ. Організму потрібен час для перетравлення з’їденого вами, а спорт створить йому подвійне навантаження, уповільнивши обмін речовин.

Не пийте під час їжі багато води, яка розбавить шлунковий сік, через що продукти харчування погано засвоюватимуться. Така звичка загрожує тяжкістю в шлунку, закрепами та розладом кишечника.

Привести до порушення травних процесів може куріння сигарет, через вміст нікотину та різних хімічних сполук.

Також багато людей люблять відразу після їди почистити зуби, чого також не варто робити, щоб не пошкодити їхню емаль. Зачекайте близько 40 хвилин, щоб слина нейтралізувала кислоти після з’їдених продуктів і вже потім приступайте до процедури. Одразу після сніданку, обіду чи вечері варто просто прополоскати рот.

Раніше фахівці пояснили, чому не варто захоплюватися поїданням кавуна.

Exit mobile version