Японські вчені довели: чай матча допомагає захистити печінку від ожиріння

Японські вчені довели, що регулярне вживання зеленого чаю матча може захистити печінку від ожиріння та підтримати здоровий обмін речовин.

Матча.

Фото - Freepik.

Порошковий зелений чай матча може стати природним захистом печінки від шкоди, яку завдає жирна та солодка їжа. До такого висновку дійшли японські й тайванські науковці після серії експериментів, пише НБН

Що показали дослідження

У лабораторних умовах щурам із метаболічними порушеннями додавали матча у різних дозах. Результати вразили:

Найкращий ефект спостерігався при високих дозах – тоді у тварин помітно зменшувалися рівні тригліцеридів у крові та падала концентрація запальних цитокінів.

Додаткові переваги

Окрім впливу на печінку, виявилося, що матча сприятливо діє на мікробіом кишечника. Зростала кількість корисних бактерій:

Таким чином, регулярне вживання напою може допомогти у профілактиці неалкогольної жирової хвороби печінки та підтримати загальний метаболічний баланс.

Як і скільки пити матча

Фахівці радять дотримуватися помірності:

Правила заварювання:

  1. Використовувати воду температурою 70–80°C, а не кип’яток.
  2. Розмішувати порошок до легкої піни спеціальним вінчиком.
  3. Уникати цукру, можна додати лимон чи рослинне молоко для смаку.

Коли краще пити

Оптимальний час – вранці або вдень, аби уникнути проблем зі сном. Людям із хронічними хворобами печінки, серця чи високим тиском перед регулярним вживанням варто проконсультуватися з лікарем.

Нагадуємо, раніше ми писали про те, що вживання кави на голодний шлунок може мати серйозні наслідки для здоров’я.

Exit mobile version