• Про портал
  • Редакційна політика
  • Редакція
  • Стати блогером
  • Контакти
Monday, May 19, 2025
  • Login
Національний Банк Новин
  • Політика
  • Суспільство
  • Економіка
  • За кордоном
  • Спорт
  • Технології
  • Здоров`я
  • Блоги
  • Ще
    • Відпочинок
    • Культура
    • Різне
  • UA
    • UA
    • RU
No ResultNo Result
View All ResultView All Result
Національний Банк Новин
  • Політика
  • Суспільство
  • Економіка
  • За кордоном
  • Спорт
  • Технології
  • Здоров`я
  • Блоги
  • Ще
    • Відпочинок
    • Культура
    • Різне
  • UA
    • UA
    • RU
No ResultNo Result
View All ResultView All Result
Національний Банк Новин
No ResultNo Result
View All ResultView All Result
  • Про портал
  • Редакційна політика
  • Редакція
  • Стати блогером
  • Контакти
Home Здоров`я

Харчування під час хвороби: лікар розповіла, що потрібно їсти, щоб швидше одужати

Під час хвороби поживні потреби організму змінюються, тому щоб швидше одужати, потрібно знати, що їсти. Лікарка та health-експерт Уляна Вернер розповіла, які продукти потрібно обов'язково включати до раціону у цей період.

Елизавета Щербак byby Елизавета Щербак
05/09/2023
inin Здоров`я
26 0
0
Харчування під час хвороби

Фото – pravda.com.ua

81
VIEWS

Медикиня пояснила, що під час хвороби імунна система працює на максимум, тому її потрібно підтримати їжею, насиченою вітамінами А, Е, С та D, інформує «НБН» з посиланням на Оbozrevatel.

За словами Вернер, для цього потрібно включити в меню жирну рибу, яйця, молочні продукти, овочі помаранчевого та червоного кольорів, цитрусові, полуницю, горіхи, насіння та зелені листові овочі.

Лікарка зазначає, що не менш важливі для підтримки імунітету мікроелементи – цинк та селен, які містяться у насінні, горіхах та морепродуктах.

Організм витрачає на боротьбу з інфекцією багато енергії, для чого потребує поживних білків – бобових, риби та курячого м’яса без шкірки. Протизапальні властивості має омега-3, що міститься в сардині та лососі.

Не забувайте підтримувати гідратацію організму, додавши в раціон овочі та фрукти, багаті на воду – помідори, огірки, кавуни та апельсини. Також потрібно підтримувати здоров’я ШКТ, вживаючи їжу, багату на пробіотики – квашену капусту, кефір та йогурт.

Раніше ми розповідали, що не рекомендують дієтологи робити після їди.

Tags: здоров`яновини здоров`яправильне харчуванняхвороба
Share6Tweet4ShareSend
Артем Довбик.
Спорт

Інсайдер з’ясував, хто може замінити Довбика в завтрашній грі «Роми» і «Мілана»

17/05/2025
Схуднення
Здоров`я

Експерти відповіли, допомагає чи звичка повільно споживати їжу в схудненні

06/05/2025
Мочалка
Здоров`я

Лікар розповів, коли потрібно змінювати мочалку для душу і чому це важливо

28/03/2025

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No ResultNo Result
View All ResultView All Result
Подписаться на НБН в Telegram Стать блогером на НБН
Національний Банк Новин

  • Про портал
  • Редакційна політика
  • Редакція
  • Стати блогером
  • Контакти

2011-2023. Національний Банк Новин. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "НБН". Для інтернет-видань обов'язкове пряме, активне, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на nbnews.com.ua. Посилання має бути розміщене незалежно від повного чи часткового використання матеріалів. Редакція: Україна, 03124, м. Київ, бульвар Вацлава Гавела, 8

Welcome Back!

Login to your account belowLogin to your account below

Forgotten Password?Forgotten Password?

Retrieve your passwordRetrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.Please enter your username or email address to reset your password.

Log InLog In

Add New PlaylistAdd New Playlist

  • RU
  • Політика
  • Суспільство
  • Економіка
  • За кордоном
  • Спорт
  • Технології
  • Здоров`я
  • Блоги
  • Ще
    • Відпочинок
    • Культура
    • Різне
  • UA
    • UA
    • RU
No ResultNo Result
View All ResultView All Result

Go to mobile version