Медикиня пояснила, що під час хвороби імунна система працює на максимум, тому її потрібно підтримати їжею, насиченою вітамінами А, Е, С та D, інформує «НБН» з посиланням на Оbozrevatel.
За словами Вернер, для цього потрібно включити в меню жирну рибу, яйця, молочні продукти, овочі помаранчевого та червоного кольорів, цитрусові, полуницю, горіхи, насіння та зелені листові овочі.
Лікарка зазначає, що не менш важливі для підтримки імунітету мікроелементи – цинк та селен, які містяться у насінні, горіхах та морепродуктах.
Організм витрачає на боротьбу з інфекцією багато енергії, для чого потребує поживних білків – бобових, риби та курячого м’яса без шкірки. Протизапальні властивості має омега-3, що міститься в сардині та лососі.
Не забувайте підтримувати гідратацію організму, додавши в раціон овочі та фрукти, багаті на воду – помідори, огірки, кавуни та апельсини. Також потрібно підтримувати здоров’я ШКТ, вживаючи їжу, багату на пробіотики – квашену капусту, кефір та йогурт.
Раніше ми розповідали, що не рекомендують дієтологи робити після їди.