У МОЗ відповіли, чи є загроза епідемії гепатиту А в Україні

Заступник голови Міністерства охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Ігор Кузін прокоментував численні випадки гепатиту А в країні. Він повідомив, чи є загроза для епідемії.

Ігор Кузін

Фото – radiosvoboda.org

В інтерв’ю виданню «РБК-Україна» Кузін, відповідаючи на питання про можливе оголошення епідемії в країні, пояснив, що таке рішення влада прийматиме, відштовхуючись від кількості постраждалих, інформує «НБН».

За словами головного санітарного лікаря України, зі спалахом гепатиту А у Вінниці було оголошено надзвичайну ситуацію локального рівня. Однак коли кількість заражених перевищила сотню, НС було надано статус обласного рівня. Заступник міністра підкреслив, що, незважаючи на це, зараз про епідемію не йдеться.

Випадки захворювання на гепатит А були зафіксовані і в інших регіонах, що представник МОЗ пов’язує із сезонністю, оскільки кількість заражених цим вірусом щороку в осінньо-зимовий період зростає.

 Щоб оголосити епідемію гепатиту А в Україні, як пояснив Кузін, випадки зараження мають бути пов’язані між собою та мають статися майже одночасно.

Наприклад, на Івано-Франківщині в одній родині зафіксовано це захворювання, яке не пов’язане зі спалахом у Вінниці, оскільки люди порушували правила побутової гігієни.

Раніше Кузін перерахував симптоми захворювання на гепатит А.

Exit mobile version