Небезпека детокс-чаїв: медики розповіли, що у складі напоїв для «очищення» організму

Існує думка про те, що організм потребує «чистки» від шлаків і токсинів, для чого пропонуються спеціальні програми з детокс-чаями. Медики пояснили, що входить до складу цих напоїв та чим вони небезпечні.

Чай

Фото – pexels.com

Творці детокс-програм пропонують людям проводити «чистку» організму за допомогою різних напоїв – спеціального чаю, соку, смузі чи коктейлів. Експерти складають питну дієту, яка здатна впливати на здоров’я, інформує «НБН» з посиланням на MedicineNet.

Медики пояснюють, що детокс-чаї складаються із сушених трав, тому виробники можуть покласти туди будь-що. Ніхто не перевіряє і не контролює, з яких компонентів виробляють напій для «очищення організму».

Один з найпоширеніших інгредієнтів детокс-чаїв – сенна. Цей рослинний засіб використовують як проносне при запорах, зловживання ним викликає спазми в животі, сильну діарею, кровотечі в ШКТ та алергічні реакції, аж до анафілактичного шоку.

За словами лікарів, ідея «чистки» організму безглузда, оскільки з нього виводяться шкідливі речовини при дефекації та деуринації, крім того, нирки та печінка фільтрують та «знешкоджують» усе, що може загрожувати здоров’ю.

Раніше лікар розповів про дієту, якої потрібно дотримуватись після харчового отруєння.

Exit mobile version