Як харчуватися під час новорічних застіль, щоб уникнути проблем зі здоров’ям: 4 поради дієтолога

Зимові свята в українців часто супроводжуються застіллями, під час яких важко відмовити собі в улюблених стравах. Дієтологиня та нутриціологиня Оксана Скиталінська розповіла, як харчуватися в цей період, щоб уникнути здуття, болю в боці та інших проблем із травленням.

Святкове застілля

Фото – pexels.com

Дієтологиня радить у період свят пити більше води. Це допоможе зменшити бажання їсти та покращить травлення. Також варто включити в меню воду з лимоном, гранатом або калиною та несолодкий узвар, інформує «НБН» з посиланням на Facebook-сторінку експертки.

На святковий стіл часто ставлять салати з майонезом, холодець, смажену домашню ковбасу, солодощі з кремом або згущеним молоком. За словами Скиталінської, смажені страви та такі десерти майже миттєво доведуть організм до стану цукрового діабету другого типу.

Нутриціологиня радить тушкувати чи запікати їжу на свято, а на десерт готувати домашній зефір, желе, вареники з вишнями чи штрудель.

Експертка нагадала про важливість вживання клітковини, яка допомагає виводити все зайве – цукор, жир, алкоголь. Вона міститься в овочах, зелені, крупах, ягодах, фруктах та бобових. Якщо у вас проблеми з кишківником, ці продукти краще тушкувати або запікати.

Дієтологиня не рекомендує пити міцний алкоголь. За її словами, спиртне під час застілля стане додатковим стресом для мозку та печінки. Якщо ви не маєте наміру відмовити собі в келиху, вибирайте сухе вино, вживання якого чергуйте з водою.

Нагадаємо, дієтологиня розповіла, як харчуватись взимку, щоб не набирати зайві кілограми.

Exit mobile version