Як харчуватися, щоб взимку не набирати вагу: рекомендації дієтолога

У період холодів посилюється інсулінорезистентність організму, жир накопичується не лише під шкірою, а й навколо внутрішніх органів, у клітинах підшлункової залози та печінки. Зайві кілограми взимку ми набираємо і через менш активний спосіб життя, а також бажання їсти жирнішу їжу. Дієтологиня Оксана Скиталінська розповіла, яким має бути харчування у цьому сезоні, щоб не погладшати.

Правильне харчування

Фото – pexels.com

На своїй Facebook-сторінці Скиталінська розповіла, що ми можемо зробити для свого здоров’я та підтримки фігури взимку. Насамперед дієтологиня радить включити до раціону більше клітковини – моркву, гарбуз, буряк, житній хліб. Крім того, доповнити раціон варто продуктами, які містять вітаміни С і D, а також риб’ячий жир, інформує «НБН».

За словами експертки, підтримувати нормальний обмін речовин допоможуть ферментовані продукти – мочені яблука, квашена капуста та огірки, кисломолочні продукти, буряковий квас.

Дієтологиня зазначила, що алкоголь уповільнює обмін речовин. Важливо пити достатньо теплої води протягом дня для ефективного функціонування біохімічних процесів у клітинах.

Скиталінська підкреслила, що взимку важливо добре відпочивати вночі, оскільки дефіцит сну посилює інсулінорезистентність. З цієї причини багато людей починають сприймати цукор так, ніби вони мають цукровий діабет.

Експертка закликала не забувати про фізичну активність, яка знижує інсулінорезистентність та допомагає їжі не перетворюватися на жир.

Раніше дієтологиня розповіла, чи можна під час схуднення їсти суші.

Exit mobile version