Постійна втома під час війни: лікарі розповіли, як подолати цей стан

Багато українців у період війни на тлі постійного стресу відчувають хронічну втому, емоційно виснажені, що позначається на працездатності. Лікарі розповіли, що подолати цей стан можна, підкоригувавши спосіб життя.

Хронічна втома

Фото – pexels.com/Ketut Subiyanto

Фахівці Центру громадського здоров’я МОЗ України дали шість рекомендацій, які допоможуть впоратися із почуттям постійної втоми. Насамперед потрібно розподілити час роботи та відпочинку: виконуйте пріоритетні завдання, не соромтеся просити колег про допомогу. Обов’язково відпочивайте в обідню перерву та виділяйте 20-30 хвилин на піші прогулянки, інформує «НБН».

Експерти нагадали, що працездатність залежить від збалансованого харчування, тож важливо стежити за своїм раціоном. Не забувайте про регулярну активність, яка має стати звичкою: ходіть, бігайте, катайтеся на велосипеді, займайтеся спортом.

Організуйте необхідні умови для якісного відпочинку вночі. Лікарі рекомендують спати щонайменше 7 годин. Провітрюйте кімнату перед тим, як ляжете в ліжко, не використовуйте гаджети і не дивіться надто емоційні програми.

Фахівці зазначають, що важливо зберігати оптимізм, оскільки негативні емоції впливають на здоров’я, тож вибудовуйте доброзичливі стосунки з оточуючими людьми.

Також знаходите час для саморозвитку. Хобі та улюблені справи допомагають відволіктися від буденних справ та є джерелом радісних емоцій.

Раніше психіатр розповів, що робити із почуттям провини під час війни.

Exit mobile version