Очищення кишечника не допоможе стати стрункішим: дієтолог розповів про небезпеку екстремального методу схуднення

Щоб отримати фігуру своєї мрії, потрібно дотримуватися збалансованого раціону і займатися спортом. Однак деякі в гонитві за швидкими результатами вибирають екстремальні методи схуднення, наприклад, прийом проносних засобів. Дієтолог та гастроентеролог Олег Швець попередив про небезпеку такого способу.

Прийом лікарських препаратів

Фото – pexels.com

Лікар на своїй Facebook-сторінці пояснив, чому очищення кишечника за допомогою ліків не допоможе стати стрункішим, а лише створить проблеми зі здоров’ям, інформує «НБН».

За словами дієтолога, прийом проносних у великих дозах призводить до невеликої втрати ваги в короткостроковій перспективі. Швець зазначив, що через випорожнення кишечника, діарею та втрату рідини зайві кілограми йдуть, проте вже за кілька днів повертаються після відновлення організму.

Гастроентеролог підкреслив, що діарея, викликана вживанням препаратів, викликає зневоднення та втрату організмом важливих електролітів. Такі спроби схуднути негативно позначаться на серцево-судинній системі.

Експерт додав, що частий прийом великих доз таких ліків порушує здатність засвоювати поживні речовини, в організмі виникає дефіцит вітамінів.

Раніше тренер американських знаменитостей назвав 5 кроків, які допоможуть не набирати зайвої ваги.

Exit mobile version