Розсадники мікробів: експертка розповіла, які предмети на кухні потрібно частіше мити та змінювати

Мікробіологиня Олена Лівінська розповіла, які предмети на кухні потрібно постійно тримати у чистоті, щоб уберегтися від харчових інфекцій. Експертка пояснила, на що треба звертати увагу насамперед.

Кухня

Фото – pexels.com/Lukas

Фахівець не радить гнатися за стерильністю на кухні, при цьому частіше мити та змінювати певні предмети, які є розсадником для мікробів, інформує «НБН» з посиланням на портал «Бережи себе».

За словами експертки, щодня потрібно змінювати кухонні рушники, які використовуються для витирання не зовсім чистих рук, продуктів, посуду та розливів. В результаті ці вироби сприяють поширенню хвороботворних бактерій.

Лівінська зазначила, що також ідеальним середовищем для розмноження бактерій є вологі та просочені залишками їжі кухонні губки. Ці предмети важливо дуже добре вимивати, висушувати та змінювати як мінімум раз на тиждень.

Мікробіологиня радить завести окремі дошки для розділування м’яса, риби та яєць, адже на цих продуктах можуть бути потенційно небезпечні бактерії. Також ці предмети кухонного вжитку після використання слід ретельно вимити.

Фахівець додала, що у холодильнику мікроби розмножуються повільно, проте нерідко там може з’явитися пліснява. Щоб продукти не псувалися, потрібно в ньому регулярно прибирати та викидати несвіжі страви.

Раніше дієтолог розповів, що батьки мають класти у ланч-бокс школярам.

Exit mobile version