Що покласти в ланч-бокс дитині: дієтолог розповів, яким має бути харчування школярів

Дієтолог та гастроентеролог Олег Швець розповів, яким має бути харчування дітей у школі. Експерт пояснив батькам, що потрібно класти у ланч-бокс, щоб перекус був корисним і надовго давав відчуття ситості.

Харчування для дитини

Фото – Katerina Holmes / pexels.com

Фахівець радить керуватися деякими правилами, щоби школярі отримували максимальну користь від перекусу. Зокрема, у ланч-бокс дитини потрібно класти продукти з високим вмістом білка (яйця, твердий сир, хліб, горіхи, зернові батончики тощо).

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на Facebook-сторінку МОЗ.

Якщо батьки готують дитині бутерброди, Швець рекомендує брати для них цільнозерновий хліб і не робити занадто жирну начинку, віддаючи перевагу твердому несолоному сиру, курці, індичці, тунцю або лососю.

За словами дієтолога, школяреві обов’язково потрібно давати із собою овочі (солодкий перець, морква, огірок, селера, салат або помідори черрі), а також можна покласти до них хумус чи домашній соус.

Як десерт у ланч-боксі дитини повинні бути фрукти та ягоди, наприклад, лохина, апельсин, мандарин, диня, банан, груша або яблуко. Також їх можна додати до йогурту.

У холодну пору року гастроентеролог пропонує давати школяру як перекус консервовані фрукти або сухофрукти. Замість тістечок у ланч-бокс краще покласти печиво, шоколад або цільнозернові батончики.

Раніше Швець пояснив, чому небезпечно худнути за допомогою проносних засобів.

Exit mobile version