Причини появи вугрового висипу та методи лікування

До лікарів дерматологів центру Слім досить часто звертаються пацієнти з появою прищів та висипань на обличчі та тілі. На лікування акне записуються не тільки підлітки, а й дорослі люди, щоб позбутися рубців, постакне. Перед тим як призначити лікування акне, лікарі розуміються на причини виникнення захворювання.

лечение угревой болезни

Що ж таке акне

Акне – це вугровий висипи. Прищі виникають за рахунок запалення шкіри з надлишком шкірного жиру в гирлі волосяного каналу. При такому скупченні сала розмножуються бактерії, які провокують висип.

Як проявляється акне

У своїй практиці ми часто зустрічаємося з:

Шкіру обличчя та тіла можуть обсипати комедони, їх ще називають вуграми. Вигляд їх може бути як закритий з білими підшкірними вуграми, так і відкритий з чорними точками. Іноді можуть виникнути цілі вогнища, ось у цьому випадку хворий нічого не зможе зробити з вугровим висипом сам, тому що вони залишають сліди у вигляді рубців.

Чому виникає вугровий висип на обличчі, тілі

Факторів виникнення багато:

  1. Збій у гормональній системі.
  2. Стрес, безсоння, незбалансоване харчування, шкідливі звички.
  3. Поганий догляд за шкірою, неправильне застосування доглядових засобів.
  4. Анаболічні стероїди, галогени, барбітурати.

Також на появу акне можуть вплинути серйозні захворювання, пошкодження шкіри, генетика.

Лікування із захворюванням

Після виникнення висипу вугрів необхідно звернутися до лікаря-дерматолога, щоб він усунув причини, з урахуванням показань і протипоказань провів необхідне лікування за цілком доступною ціною. Насправді фахівець усуває фактори захворювання у кожному випадку індивідуально.

Але існують і причини загального характеру, які також потребують особливої уваги.

Необхідно:

Для лікування лікар може запропонувати:

  1. Гормональну терапію з антибіотиками.
  2. Одну з косметологічних процедур: чистка обличчя, пілінг, мезотерапію, фототерапію, кріотерапію, лазерне лікування акне.

Все це призначається дерматологом у центрі Слім після збирання повного анамнезу про здоров’я пацієнта та погодження цін на лікування виникнення вугрової висипки.

Які будуть наслідки при тяжких випадках

Якщо захворювання почати лікувати на ранній стадії під контролем дерматолога, то акне може зникнути протягом кількох місяців.

При тяжких випадках у хворого:

Exit mobile version