Нутриціолог розповіла, чи можна пити каву на голодний шлунок

Лікар-нутриціолог Яна Українська розповіла, чи варто пити каву на голодний шлунок, а якій категорії людей краще розпочинати свій ранок з іншого напою, щоб не шкодити здоров'ю.

Кава

Фото – pexels.com / Lina Kivaka

В інтерв’ю переможниці конкурсу «Міс Україна Всесвіт-2023» Ангеліні Усановій нутриціолог зазначила, що вживання кави перед їдою – особистий вибір кожного, не можна сказати, що це корисно чи ні, інформує «НБН».

За словами лікаря, у цьому питанні все індивідуально, тому кожен має орієнтуватися на своє самопочуття після вживання кави на голодний шлунок.

Українська пояснила, що при неприємних відчуттях, пов’язаних із роботою ШКТ, наприклад, здуття, печії, або захворюваннях шлунково-кишкового тракту, цей напій може подразнювати стінки шлунку. У цьому випадку краще випити каву після прийому їжі.

Експерт зазначила, що, якщо вживання напою на голодний шлунок не викликає неприємних симптомів, кава без молока, вершків і цукру може стимулювати перистальтику шлунку та вироблення жовчі. Це буде корисно людям, які страждають від закрепів.

Раніше дієтолог розповіла, як правильно заварювати каву і коли її пити, щоб отримати користь для організму.

Exit mobile version