Експерти пояснили, чому варто відмовитися від використання вологих серветок

Вологі серветки – популярний зручний засіб гігієни, користь якого переоцінюють. Експерти пояснили, чому варто відмовитись від використання вологих серветок, розказавши, як вони можуть шкодити здоров'ю.

Використання вологих серветок

Фото – pixabay.com

Люди використовують вологі серветки для різних цілей – для дитячої гігієни, зняття макіяжу, очищення шкіри рук і навіть під час прибирання. Проте експерти вважають, що краще відмовитися від такого засобу з кількох причин, повідомляє «НБН» із посиланням на Livestrong.

По-перше, вологі серветки створюють оманливе відчуття чистоти, адже навіть засоби для дезінфекції рук, які містять 60% спирту, не вбивають усі види мікробів. Найкраще просто помити руки з милом, якщо є така можливість.

Окрім цього, коли ви міняєте дитині підгузок, якщо є поряд вода, мило та рушник, варто скористатися ними, а не вологими серветками.

По-друге, вологі серветки містять віддушки, які можуть викликати алергію. Для заміни цього засобу гігієни можна перелити в маленьку ємність хлоргексидин і просочувати їм маленький рушник або хустинку. Для дезінфекції рук варто використовувати санітайзер.

Раніше мікробіолог розповіла, які предмети на кухні потрібно частіше мити та міняти.

Exit mobile version