Дерматолог пояснила, як вибрати та правильно наносити сонцезахисний крем

У теплу пору року дуже важливо не нехтувати використанням сонцезахисного крему для профілактики раку шкіри. Дерматолог Наталія Ільчук пояснила, як вибрати засіб та наносити його.

Сонцезахисний крем

Фото – pexels.com/Armin Rimoldi

У розмові з Ангеліною Усановою дерматолог зазначила, що для краси та молодості шкіри обличчя сонцезахисним кремом потрібно користуватися цілий рік: у період холодів рівень захисту може бути меншим – SPF 20-30, навесні та влітку – SPF 50, інформує «НБН».

Лікар розповіла, що є два види сонцезахисних засобів – на фізичних та на хімічних фільтрах. Перший варіант крему має щільну текстуру, вибілює шкіру, створюючи на ній «екран», що відбиває сонячне проміння.

За словами експерта, сонцезахисний крем на фізичних фільтрах підійде для використання під час відпочинку. Крім того, він менше подразнює шкіру, так як не поглинається нею. Цей засіб необхідний дітям, вагітним та людям, які мають хронічні дерматози.

Як пояснила Ільчук, сонцезахисний крем на хімічних фільтрах поглинається шкірою та перетворює сонячні промені. Засіб має легку текстуру, не вибілює шкіру, не забиває пори, підходить під макіяж.

Такий засіб не підходить для відпочинку, але це зручний варіант для щоденного використання. Наносити його потрібно за 20-30 хвилин до виходу із дому.

Дерматолог підкреслила, що потрібно дотримуватися правила «двох пальців» з нанесення сонцезахисного крему на обличчя – це приблизно 1,5 мл засобу. Якщо взяти його менше, захист буде не SPF 50, а SPF 10 і його вистачить максимум п’ять хвилин.

Раніше експерти пояснили, чому варто відмовитись від використання вологих серветок.

Exit mobile version