Ляшко розповів, яка хвороба серед українців помолодшала на 10-15 років через війну та стрес

Глава Міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що інсульти серед українців помолодшали на 10-15 років у зв'язку з повномасштабним російським вторгненням у країну та стресом, якого щодня зазнає населення.

Віктор Ляшко

Фото – rbc.ua

Глава МОЗ на Ukraine Recovery Conference-2024 у Берліні розповів про наслідки повномасштабної війни для жителів України. За словами Ляшка, серед населення на 10-15 років помолодшали інсульти.

Про це повідомляє «НБН» із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна».

Міністр пояснив, що до зростання випадків небезпечного неврологічного захворювання у нашій країні призводять стресові ситуації, в яких постійно перебувають жителі України після 24 лютого 2022 року. Він зазначив, що МОЗ може підтвердити дослідження минулих років про те, що в країні, на території якої йдуть бойові дії, інсульти стають молодшими на 10-15 років.

Також Ляшко повідомив учасникам конференції, що внаслідок атак російських окупаційних сил у нашій країні 214 медустанов були повністю зруйновані, а 1618 – отримали пошкодження. Відновлення медичної сфери на найближчі 10 років коштуватиме Україні понад $14 мільярдів.

Нагадаємо, психіатр Олег Чабан розповів, як українцям боротися із накопиченням люті під час війни.

Exit mobile version