Чи шкодить здоров’ю лазерна епіляція і з якого віку можна робити процедуру: відповідь лікаря

Дерматовенеролог Олена Березіна розповіла про популярну процедуру видалення небажаного волосся на тілі. Лікар відповіла, чи шкодить лазерна епіляція здоров'ю і чи є якісь вікові обмеження стосовно її виконання.

Лазерна епіляція

Фото – Anna Shvets / pexels.com

Березіна на Youtube-каналі лікаря-гінеколога Людмили Шупенюк розповіла, що раніше для видалення небажаного волосся використовувалися травматичні методи – застосування нитки, цукрової пасти, воску тощо. Лазерна епіляція – сучасна технологія, яка дозволяє робити це швидко, безпечно, якісно та без дискомфорту, інформує «НБН».

За словами дерматовенеролога, цю процедуру можна робити у будь-якому віці, оскільки лазер працює тільки в шкірі і ніяк не може нашкодити внутрішнім органам, що підтверджено багатьма клінічними дослідженнями.

При цьому лікар звернула увагу на те, що після процедури два тижні потрібно користуватися засобами для догляду за шкірою із захистом від сонця, не можна засмагати та ходити до солярію.

Фахівець зазначила, що лазерна епіляція не підійде вагітним та жінкам, які годують грудьми, оскільки у них змінюється гормональний фон, у зв’язку з чим процедура буде малоефективною. Крім того, лазерна епіляція протипоказана при порушеннях цілісності шкірного покриву, соматичних хворобах, вірусних захворюваннях та онкології.

Раніше дерматолог пояснила, як вибрати сонцезахисний крем та правильно наносити цей засіб.

Exit mobile version