У МОЗ розповіли, як українцям пережити екстремальну спеку

Екстремальна спека, яка нині панує в Україні, негативно впливає на здоров'я людини – викликає зневоднення, запаморочення та посилює серцево-судинні захворювання. У Центрі громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я розповіли, як уберегти організм від перегріву та втрати рідини, а також як захистити продукти від псування в умовах вимкнення електроенергії.

Літо

Фото –Scott R / pexels.com

Фахівці Центру громадського здоров’я радять українцям у таку погоду обмежити перебування на вулиці, зокрема з 10:00 до 16:00, коли спека досягає піку, інформує «НБН».

Експерти рекомендують частіше приймати прохолодний душ та носити легкий одяг із натуральних матеріалів. Також потрібно пити достатню кількість води, що допоможе запобігти дегідратації. Від солодких напоїв та алкоголю у спеку краще відмовитися.

У відомстві уточнили, що людям із захворюваннями серця щодо денного споживання рідини слід проконсультуватися з лікарем. За медичною допомогою необхідно звернутися і тим, у кого у спеку виникає слабкість, сильна втома, тривожність, головний біль або запаморочення.

Щоб в умовах відключення електроенергії не псувалася їжа, експерти рекомендують максимально рідко відчиняти дверцята холодильника та морозильника. Готові страви та продукти, які перебували при кімнатній температурі понад 2 години, слід викинути, оскільки є ризик отруєння. Також не варто куштувати таку їжу, щоб зрозуміти, чи вона зіпсована.

Раніше ми розповідали, як подолати почуття втоми у спеку.

Exit mobile version