Коли потрібно їсти, щоб не погладшати, і чи варто відмовлятися від сніданку: відповідь нутриціолога

Нутриціолог Ірина Левченко розповіла, в який час найкраще вживати їжу, щоб не погладшати. Також експерт відповіла, за яких умов збільшується вага та чи варто відмовлятися від сніданку.

Схуднення

Фото – pexels.com

Левченко у своєму блозі в Instagram розповіла, що наш апетит залежить від циркадних ритмів, що регулюють безліч функцій в організмі, інформує «НБН».

За словами нутриціолога, ті, хто регулярно споживають понад 25% щоденних калорій у темний час доби, погано почуваються і не мають успіху у схудненні. Прийоми їжі ввечері чи вночі змінюють роботу гормонів, які регулюють апетит, глюкозу в крові та витрату енергії.

Експерт рекомендує їсти у світлий час доби, коли організм працює краще та циркадні ритми не порушені. Не слід нехтувати сніданками, оскільки вони дають більше енергії протягом дня.

Ситне харчування вранці, згідно з дослідженнями, допомагає позбутися зайвих кілограмів завдяки посиленню центрів винагороди мозку, пов’язаних із їжею, що знижує переїдання.

Раніше експерти розповіли, коли слід розпочинати сніданок.

Exit mobile version