Сімейний лікар розповів, скільки кавуна можна з’їдати на день без шкоди здоров’ю

Наприкінці літа та на початку осені українці додають у свій раціон кавун. Сімейний лікар Денис Савощенко розвінчав міфи про цю ягоду та розповів, скільки її можна з'їдати на день без шкоди здоров'ю.

Кавун

Фото – Lisa Fotios / pexels.com

Савощенко розповів виданню The Village, що багатьма улюблений кавун містить велику кількість магнію та вітамінів групи В, які необхідні для правильної роботи нервової системи. У складі ягоди є аскорбінова кислота – протизапальний вітамін, який зміцнює стінку судин.

Медик додав, що також яскравий представник баштанних культур має дезінтоксикаційні властивості та рятує від зневоднення, інформує «НБН».

За словами сімейного лікаря, навколо ягоди склалися міфи щодо високого вмісту нітратів та пестицидів. Останні можуть бути тільки в кавуновій шкірці, яка не пропускає їх потрапляння із ґрунту в м’якоть.

Нітратами, як пояснив Савощенко, стимулюють ріст рослин, потрапляючи в кавун, вони перетворюються на амінокислоти і будують із них білки. У зрілому плоді так і відбувається, тому саме їх потрібно вибирати у магазинах та супермаркетах.

Купуйте кавун із сухим хвостиком, потім ретельно промивайте його і не їжте шкірку. Медик підкреслив, що за добу краще не вживати більше 1 кг цієї ягоди.

Раніше нутриціолог відповіла, коли потрібно їсти, щоб не гладшати, і чи варто відмовлятися від сніданку.

Exit mobile version