У МОЗ пояснили, чи можна вводити вакцину в ділянку на шкірі, де є татуювання

Фахівці Міністерства охорони здоров'я України пояснили, чи можна вводити вакцину в ділянку на шкірі, де є татуювання, і чи несе таке щеплення ризики для здоров'я.

Вакцинація

Фото – Gustavo Fring / pexels.com

Щоб максимально захистити своє здоров’я, необхідно робити щеплення від різних інфекційних хвороб. Часто укол із препаратом необхідно робити в ділянку шкіри, де деякі люди можуть мати татуювання, інформує «НБН».

Фахівці Міністерства охорони здоров’я України запевнили, що можна вводити вакцину в ділянку на шкірі, де є татуювання, як внутрішньом’язово, так і підшкірно, це не несе ризики для здоров’я.

При цьому якщо можна ввести препарат в аналогічну зону, де немає малюнка, краще зробити відповідним чином. Як пояснили медики, це спростить відстеження реакцій після щеплення, таких як набряк та почервоніння.

У МОЗ нагадали українцям, що їм варто звернутися до свого сімейного лікаря, щоб зробити щеплення або проконсультуватися з питань вакцинації.

Як повідомлялося, глава МОЗ Віктор Ляшко розповів, яка хвороба серед українців помолодшала на 10-15 років через війну та стрес.

Exit mobile version