• Про портал
  • Редакційна політика
  • Редакція
  • Стати блогером
  • Контакти
Среда, 17 сентября, 2025
  • Login
Національний Банк Новин
  • Політика
  • Суспільство
  • Економіка
  • За кордоном
  • Спорт
  • Технології
  • Здоров`я
  • Блоги
  • Ще
    • Відпочинок
    • Культура
    • Різне
Нет результатаNo Result
Посмотреть все результатыView All Result
Національний Банк Новин
  • Політика
  • Суспільство
  • Економіка
  • За кордоном
  • Спорт
  • Технології
  • Здоров`я
  • Блоги
  • Ще
    • Відпочинок
    • Культура
    • Різне
Нет результатаNo Result
Посмотреть все результатыView All Result
Національний Банк Новин
Нет результатаNo Result
Посмотреть все результатыView All Result
  • Редакция
  • Реклама
  • Контакты
  • О портале
  • Редакционная политика
Главная Здоров`я

Харчування під час хвороби: лікар розповіла, що потрібно їсти, щоб швидше одужати

Під час хвороби поживні потреби організму змінюються, тому щоб швидше одужати, потрібно знати, що їсти. Лікарка та health-експерт Уляна Вернер розповіла, які продукти потрібно обов'язково включати до раціону у цей період.

Елизавета Щербак   Елизавета Щербак
05/09/2023
in Здоров`я
11 0
0
Харчування під час хвороби

Фото – pravda.com.ua

35
ПРОСМОТРОВ

Медикиня пояснила, що під час хвороби імунна система працює на максимум, тому її потрібно підтримати їжею, насиченою вітамінами А, Е, С та D, інформує «НБН» з посиланням на Оbozrevatel.

За словами Вернер, для цього потрібно включити в меню жирну рибу, яйця, молочні продукти, овочі помаранчевого та червоного кольорів, цитрусові, полуницю, горіхи, насіння та зелені листові овочі.

Лікарка зазначає, що не менш важливі для підтримки імунітету мікроелементи – цинк та селен, які містяться у насінні, горіхах та морепродуктах.

Організм витрачає на боротьбу з інфекцією багато енергії, для чого потребує поживних білків – бобових, риби та курячого м’яса без шкірки. Протизапальні властивості має омега-3, що міститься в сардині та лососі.

Не забувайте підтримувати гідратацію організму, додавши в раціон овочі та фрукти, багаті на воду – помідори, огірки, кавуни та апельсини. Також потрібно підтримувати здоров’я ШКТ, вживаючи їжу, багату на пробіотики – квашену капусту, кефір та йогурт.

Раніше ми розповідали, що не рекомендують дієтологи робити після їди.

Теги: здоров`яновини здоров`яправильне харчуванняхвороба
Поделиться3Tweet2ПоделитьсяОтправить
Літній чоловік.
Здоров`я

П’ять прихованих сигналів деменції, на які радять звернути увагу лікарі

14/09/2025
Вагітна жінка.
Здоров`я

Вагітність під впливом стресу: як це змінює мозок майбутньої дитини

13/09/2025
Хотьба.
Здоров`я

Прогулянки щодня знижують ризик хронічного болю у спині — дослідження

07/09/2025

Добавить комментарий Отменить ответ

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Нет результатаNo Result
Посмотреть все результатыView All Result
Подписаться на НБН в Telegram Стать блогером на НБН
Национальный Банк Новостей

  • Про портал
  • Редакційна політика
  • Редакція
  • Стати блогером
  • Контакти

2011-2023. Національний Банк Новин. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "НБН". Для інтернет-видань обов'язкове пряме, активне, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на nbnews.com.ua. Посилання має бути розміщене незалежно від повного чи часткового використання матеріалів. Редакція: Україна, 03124, м. Київ, бульвар Вацлава Гавела, 8

Welcome Back!

Login to your account belowLogin to your account below

Forgotten Password?Forgotten Password?

Retrieve your passwordRetrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.Please enter your username or email address to reset your password.

Log InLog In

Add New PlaylistAdd New Playlist

  • Політика
  • Суспільство
  • Економіка
  • За кордоном
  • Спорт
  • Технології
  • Здоров`я
  • Блоги
  • Ще
    • Відпочинок
    • Культура
    • Різне
Нет результатаNo Result
Посмотреть все результатыView All Result

Go to mobile version