• Про портал
  • Редакційна політика
  • Редакція
  • Стати блогером
  • Контакти
Неділя, 9 Листопада, 2025
  • Login
Національний Банк Новин
  • Політика
  • Суспільство
  • Економіка
  • За кордоном
  • Спорт
  • Технології
  • Здоров`я
  • Блоги
  • Ще
    • Відпочинок
    • Культура
    • Різне
Нет результатаNo Result
Посмотреть все результатыView All Result
Національний Банк Новин
  • Політика
  • Суспільство
  • Економіка
  • За кордоном
  • Спорт
  • Технології
  • Здоров`я
  • Блоги
  • Ще
    • Відпочинок
    • Культура
    • Різне
Нет результатаNo Result
Посмотреть все результатыView All Result
Національний Банк Новин
Нет результатаNo Result
Посмотреть все результатыView All Result
  • Редакция
  • Реклама
  • Контакты
  • О портале
  • Редакционная политика
Главная Здоров`я

Медики назвали продукти, які не варто запивати чаєм, щоб уникнути анемії

Вживання чорного чаю разом із продуктами, багатими на залізо, може знизити його засвоєння і призвести до дефіциту важливих мікроелементів.

Єва Захарова Єва Захарова
09/11/2025
in Здоров`я
11 0
0
Чай.

Фото - Freepik.

35
ПРОСМОТРОВ

Неправильне поєднання чаю з їжею може призвести до зниження рівня заліза в організмі, попереджають дієтологи. За даними фахівців, речовини, що містяться в чаї, здатні гальмувати засвоєння важливих мікроелементів, особливо якщо напій вживати під час основного прийому їжі, пише НБН посилаючись на DailyMail. 

Дієтолог і фармацевт Дебора Грейсон пояснила, що насамперед чорний чай містить поліфеноли та таніни — сполуки, які зв’язують залізо і перешкоджають його засвоєнню з продуктів. Це стосується насамперед червоного м’яса, шпинату та інших зелених листових овочів. Регулярне поєднання таких страв із чаєм може поступово викликати дефіцит заліза та призвести до анемії.

Найбільше ризикують жінки репродуктивного віку, вегетаріанці та люди, які вже мають низький рівень гемоглобіну. Для них експерти радять не пити чай одразу після обіду чи вечері, а робити перерву принаймні на годину. Також можна обирати зелений чай, який містить менше танінів і має м’якший вплив на засвоєння заліза.

Фахівці наголошують, що шкідливим є лише постійне неправильне поєднання чаю з їжею. Якщо вживати напій між прийомами їжі, ризик розвитку анемії знижується до мінімуму.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що вчені створили гель, який здатен відростити зубну емаль з нуля.

Теги: АнеміяДієтаДієтологОрганізм людиниЧай
Поделиться3Tweet2ПоделитьсяОтправить
Зуби.
Здоров`я

Більше жодних пломб: вчені створили гель, що здатен відростити зубну емаль з нуля

08/11/2025
ДНК.
Здоров`я

Відкриття показало, як імунна система може контролювати біологічний вік людини

06/11/2025
Тренування.
Здоров`я

Вчені з’ясували, скільки потрібно тренувань чоловікам і жінкам для зниження ризику хвороб серця

05/11/2025
Нет результатаNo Result
Посмотреть все результатыView All Result
Подписаться на НБН в Telegram Стать блогером на НБН
Національний Банк Новин

  • Про портал
  • Редакційна політика
  • Редакція
  • Стати блогером
  • Контакти

2011-2025. Національний Банк Новин. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "НБН". Для інтернет-видань обов'язкове пряме, активне, відкрите для пошукових систем гіперпосилання на nbnews.com.ua. Посилання має бути розміщене незалежно від повного чи часткового використання матеріалів. Редакція: Україна, 03124, м. Київ, бульвар Вацлава Гавела, 8

Welcome Back!

Login to your account belowLogin to your account below

Forgotten Password?Forgotten Password?

Retrieve your passwordRetrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.Please enter your username or email address to reset your password.

Log InLog In

Add New PlaylistAdd New Playlist

  • Політика
  • Суспільство
  • Економіка
  • За кордоном
  • Спорт
  • Технології
  • Здоров`я
  • Блоги
  • Ще
    • Відпочинок
    • Культура
    • Різне
Нет результатаNo Result
Посмотреть все результатыView All Result

Go to mobile version