Медики назвали продукти, які не варто запивати чаєм, щоб уникнути анемії

Вживання чорного чаю разом із продуктами, багатими на залізо, може знизити його засвоєння і призвести до дефіциту важливих мікроелементів.

Чай.

Фото - Freepik.

Неправильне поєднання чаю з їжею може призвести до зниження рівня заліза в організмі, попереджають дієтологи. За даними фахівців, речовини, що містяться в чаї, здатні гальмувати засвоєння важливих мікроелементів, особливо якщо напій вживати під час основного прийому їжі, пише НБН посилаючись на DailyMail

Дієтолог і фармацевт Дебора Грейсон пояснила, що насамперед чорний чай містить поліфеноли та таніни — сполуки, які зв’язують залізо і перешкоджають його засвоєнню з продуктів. Це стосується насамперед червоного м’яса, шпинату та інших зелених листових овочів. Регулярне поєднання таких страв із чаєм може поступово викликати дефіцит заліза та призвести до анемії.

Найбільше ризикують жінки репродуктивного віку, вегетаріанці та люди, які вже мають низький рівень гемоглобіну. Для них експерти радять не пити чай одразу після обіду чи вечері, а робити перерву принаймні на годину. Також можна обирати зелений чай, який містить менше танінів і має м’якший вплив на засвоєння заліза.

Фахівці наголошують, що шкідливим є лише постійне неправильне поєднання чаю з їжею. Якщо вживати напій між прийомами їжі, ризик розвитку анемії знижується до мінімуму.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що вчені створили гель, який здатен відростити зубну емаль з нуля.

Exit mobile version