У Держмитслужбі назвали країну-рекордсмена за кількістю імпорту в Україну за період війни

Державна митна служба України розповіла, які держави найбільше імпортували товарів до нашої країни за час повномасштабної війни з Росією.

Імпорт та експорт

Імпорт та експорт. Фото – minatus.co.uk

У Telegram-каналі Держмитслужба повідомила, що за період із січня по жовтень цього року в нашу країну імпортували товарів на 44,1 мільярда доларів, а експортували на 36,9 мільярда доларів, інформує «НБН».

У відомстві зазначили, що країною-рекордсменом за кількістю імпорту стала КНР – 6,6 мільярда доларів. На другому місці після Китаю йде Польща – 4,4 мільярда доларів та Німеччина – 3,7 мільярда доларів.

Експортували з України товари найбільше до Польщі на 5,7 мільярда доларів, Румунії – на 3 мільярди доларів та Туреччини – на 2,4 мільярда доларів.

Найчастіше в нашу країну імпортували автомобілі, обладнання та транспорт ($12,3 млрд), паливо-енергетичні товари ($10,6 млрд) та продукцію хімічної промисловості ($8 млрд).

Водночас, Україна найбільше вивозила за кордон продовольчі товари ($18,5 млрд), метали та вироби з них ($5,4 млрд), автомобілі, обладнання та транспорт ($3,6 млрд).

Зазначимо, що під час повномасштабної війни з Україною Російська Федерація, незважаючи на санкції, продовжує експортувати нафту. ЗМІ повідомили, які країни купують «чорне золото» у країни-агресора.

Exit mobile version