Шмигаль озвучив головні завдання уряду на енергетичному фронті

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, як уряд планує боротися на енергетичному фронті цього року, озвучивши головні завдання.

Денис Шмигаль

Денис Шмигаль. Фото – vesti.ua

На засіданні уряду у вівторок, 3 січня, глава Кабміну зазначив, що одним із пріоритетів України цього року є енергетичний фронт, інформує «НБН».

За словами Шмигаля, програма мінімум уряду на 2023 рік – забезпечити безперебійну роботу критичної інфраструктури, посилити безпеку енергооб’єктів, особливо атомних електростанцій, відновити після пошкоджень внаслідок атак РФ й успішно завершити опалювальний сезон.

Також Київ планує активніше використовувати потенціал відновлюваної енергетики – вітрової, сонячної, гідрогенерації, водневих технологій.

Прем’єр-міністр зазначив, що напади країни-агресора штовхають Україну до корінної реформи – побудови децентралізованої енергосистеми, щоб вона була менш уразливою до ворожих атак. Вона полягає у створенні мініелектростанцій та малих об’єктів генерації, які імплементуються у існуючій енергетичній системі.

Раніше в Міністерстві енергетики розповіли, чи вдалося країні-агресору влаштувати в Україні блекаут напередодні Нового року.

Exit mobile version