Діра в $56 млрд: у Bloomberg повідомили про рекордний дефіцит у бюджеті РФ

У грудні 2022 року дефіцит федерального бюджету Росії рекордно збільшився. Його сума сягнула 56 мільярдів доларів США. Причиною стало падіння доходів від експорту «чорного золота», а також збільшення витрат на війну проти Української держави.

Дефіцит в бюджеті

В бюджеті РФ рекордний дефіцит. Фото - censor.net

Як повідомляє «НБН», про це повідомляє інформагентство Bloomberg із посиланням на Liga.net.

При цьому зазначається, що дефіцит федерального бюджету Росії за весь 2022 досяг близько 46 мільярдів доларів. Протягом минулого року, як зазначається в агентстві, бюджет Росії здебільшого був профіцитним.

Згідно з оприлюдненою агентством інформацією, витрати за рік зросли більш як на тридцять відсотків, якщо порівнювати з довоєнними показниками.

Упродовж першого півріччя потік доходів від високих цін на нафту, газ та інші експортні сировинні товари допоміг компенсувати зростання видатків бюджету. Проте нині така тенденція дуже змінюється.

Примітно, що ціни на нафту впали після того, як країни «Великої сімки» активували цінові обмеження. Російський уряд уже почав скорочувати або відкладати невоєнні витрати та обговорює підвищення податків для певних великих компаній, щоб покрити цей дефіцит.

Але при цьому, і незважаючи на тиск санкцій Заходу, про що додали в агентстві, фінансове становище Російської Федерації залишається відносно стабільним.

Exit mobile version