Столтенберг має намір збільшити щорічну грошову допомогу Україні від країн НАТО: про яку суму йдеться

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг просить країни-члени військового блоку збільшити щорічну фінансову допомогу для України.

Єнс Столтенберг

Фото - rbc.ru

Американське інформаційне агентство Вloomberg пише, що генсек Північноатлантичного Альянсу прагне того, щоб держави-члени НАТО збільшили внески до фонду Комплексного пакету допомоги Україні (CAP), інформує «НБН».

Зокрема, глава НАТО закликає союзників щороку виділяти для України 500 мільйонів євро, щоб країна могла отримувати довгострокову підтримку для модернізації армії та переходу на стандарти Альянсу.

Джерела інформаційного агентства повідомляють, що деталі пропозиції генсека ще опрацьовуватимуться. Глава Альянсу раніше анонсував дводенну зустріч глав МЗС держав-членів НАТО, яка розпочнеться сьогодні, 4 квітня. Він розраховує, що представники дипломатичних відомств будуть згодні розпочати роботу над багаторічною програмою допомоги для України.

Раніше у Міністерстві фінансів повідомили, що Україна отримала новий транш від МВФ, розповівши, на що буде витрачено ці кошти.

Exit mobile version