Про те, що з приходом другого осіннього місяця, деякі частини свинячої туші «просіли» у вартості, а інші, навпаки, — зовсім трохи «злетіли», пише «НБН», посилаючись на ціновий моніторинг «Мінфіну».
За один кілограм свинячої грудинки в жовтні необхідно віддати 179,67 гривні, тоді як у вересні вартість цього м’яса була лише 178,07 гривні. Ціна за один кілограм лопатки — 192,47 гривні (у вересні — 191,32 гривні). Ошийок з минулого місяця подешевшав з 254,22 гривні/кілограм до 252,37 гривні/кілограм, підчеревок зріс у ціні з 180,69 гривні/кілограм до 181,24 гривні/кілограм, а ребра так і залишилися — 182,96 гривні/кілограм. Утім, набір для шашлику став дещо недоступнішим: замість 214,16 гривні/кілограм — 215,79 гривні/кілограм.
Упродовж місяця, у супермаркетах суттєво подешевшало домашнє сало, впавши з 254 гривень/кілограм до 189 гривень/кілограм, як і його солоний різновид — 275,29 гривні/кілограм до 252,55 гривні/кілограм.
Раніше наш інформаційний портал писав про те, на яких АЗС України найнижчі ціни на бензин і дизельне пальне.