В Україні знову змінилася вартість «стратегічної» продукції: які зараз ціни на свинину

Завдяки короткостроковому падінню цін на зерно через неможливість експорту і, відповідно, більшій доступності корму для тваринників, традиційні свиняче сало і м'ясо стали швидше дешевшати, ніж дорожчати.

М'ясо.

Фото - agroreview.com

Про те, що з приходом другого осіннього місяця, деякі частини свинячої туші «просіли» у вартості, а інші, навпаки, — зовсім трохи «злетіли», пише «НБН», посилаючись на ціновий моніторинг «Мінфіну».

За один кілограм свинячої грудинки в жовтні необхідно віддати 179,67 гривні, тоді як у вересні вартість цього м’яса була лише 178,07 гривні. Ціна за один кілограм лопатки — 192,47 гривні (у вересні — 191,32 гривні). Ошийок з минулого місяця подешевшав з 254,22 гривні/кілограм до 252,37 гривні/кілограм, підчеревок зріс у ціні з 180,69 гривні/кілограм до 181,24 гривні/кілограм, а ребра так і залишилися — 182,96 гривні/кілограм. Утім, набір для шашлику став дещо недоступнішим: замість 214,16 гривні/кілограм — 215,79 гривні/кілограм.

Упродовж місяця, у супермаркетах суттєво подешевшало домашнє сало, впавши з 254 гривень/кілограм до 189 гривень/кілограм, як і його солоний різновид — 275,29 гривні/кілограм до 252,55 гривні/кілограм.

Раніше наш інформаційний портал писав про те, на яких АЗС України найнижчі ціни на бензин і дизельне пальне.

Exit mobile version