Дорожчає не тільки «стратегічний продукт»: скільки українцям у листопаді потрібно «викласти» за курятину або яловичину

На прилавках українських магазинів дещо підросла вартість свинини, яка є певною мірою «стратегічним продуктом» для українців: грудинка стала коштувати замість 178,8 гривні/кілограм уже 183,8 гривні/кілограм, а лопаткова частина подорожчала з 186,5 гривні/кілограм до 192,2 гривні/кілограм, і, як виявилося, така тенденція торкнулася й інших різновидів м’яса.

М'ясо.

Фото - freepik.com

Про те, що в нашій країні, слідом за свининою, збільшилася вартість деяких видів курятини і яловичини, пише «НБН», посилаючись на статистику профільного порталу «Мінфін».

Ціни на курятину, якщо провести порівняння з жовтнем, скоригували так:

Також, додав у вартості гуляш із яловичини — з 246,09 гривні/кілограм до 249,2 гривні/кілограм, а ребра, навпаки, подешевшали з 158,47 гривні/кілограм до 155,45 гривні/кілограм.

Раніше ми писали про те, як в Україні змінилися ціни на гречану крупу, рис і макарони.

Exit mobile version