Це все ігри Росії – телеведучий Педан висловився про мовні розбіжності в Україні

Український телеведучий Олександр Педан стверджує, що країна-агресор тривалий час маніпулювала його співвітчизниками за допомогою мовного питання. Оскільки багато жителів України від народження розмовляють російською, на думку знаменитості, їх не потрібно змушувати переходити на українську мову.

Олександр Педан

Олександр Педан. Фото – vsim.ua

Педан заявив, що мова – елемент маніпуляції з боку агресивної сусідньої держави, який був завжди. Росія постійно придушувала українську мову, інформує «НБН» з посиланням на «24 канал».

Телеведучий не сумнівається, що за допомогою мовних розбіжностей РФ намагалася поділити нашу країну на Захід та Схід, на україномовних націоналістів та на російськомовних братів. Він додав, що мовні конфлікти – ігри росіян.

За визнанням зірки, йому подобається перехід на рідну мову його країни, однак, на його думку, це має відбуватися у кожного українця свідомо та за особистим бажанням. Педан підкреслив, що не можна і не потрібно змушувати громадян говорити українською, оскільки їм потрібно «дозріти» для такого рішення.

Раніше про українізацію висловився відомий педіатр Євген Комаровський. Лікар заявив, що негідно нападати на інші мови, зокрема й на російську, і пояснив, що може мотивувати людину заговорити українською.

Exit mobile version