Верещук анонсувала обов’язкову евакуацію українців із Донецької області: озвучено важливу причину

У Кабінеті міністрів України зробили важливу заяву щодо необхідності мешканцям Донецької області терміново залишити регіон.

Ірина Верещук

Верещук про повернення до Харківської області. Фото - 24tv.ua

Ірина Верещук, яка є віце-прем’єром України, заявила, що наш уряд запровадить обов’язкову евакуацію місцевого населення на неокупованих землях Української держави в Донецькій області, про що повідомляє “НБН” з посиланням на “Українську правду”. Це, за її словами, відбудеться перед початком опалювального сезону.

Варто зазначити, що штаб з евакуації донеччан також очолила Ірина Верещук. А уряд нашої країни, за її словами, ухвалив рішення про це двадцять дев’ятого липня.

Ірина Верещук додала, що до уряду України надійшло звернення від керівництва Донецької обласної військової адміністрації. У ньому йшлося про те, що такий штаб має бути створений на державному рівні.

Чиновник додала, що якщо хтось не захоче виїжджати з підконтрольних Україні територій Донецької області, він зобов’язаний буде підписати бланк відмови, в якому йтиметься про те, що за всі наслідки сама людина нестиме відповідальність.

Насамкінець Верещук додала:

«Стаття 33 Кодексу про цивільний захист населення говорить саме про таку форму евакуації, як обов’язкова. На мій погляд, це обов’язок кожного члена сім’ї, який вже є дорослим».

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що у Кабінеті Міністрів України зробили заяву щодо опалювального сезону в Українській державі.

Exit mobile version