Навіщо Путін демонізує «Азов»: радник голови МВС назвав головну причину

Радник глави МВС України Ростислав Смирнов пояснив, чому кремлівський диктатор Володимир Путін демонізує полк «Азов», який верховний суд Росії нещодавно визнав «терористичною організацією».

Боєць полку «Азов»

Боєць полку «Азов». Фото – gettyimages.com

Радник міністра внутрішніх справ зазначив, що президент-агресор завжди серйозно ставився до символізму, тому Путін боїться та знищує те, у чому він проявляється, інформує «НБН» із посиланням на «Апостроф».

Смирнов нагадав, що «Азов» був одним із ключових полків ще 8 років тому і зараз цей спецзагін також відіграв ключову роль, особливо у подіях на «Азовсталі».

Для російського диктатора «Азов» – символ віри українців у непереможність полку та героїзм його бійців, який дає людям мотивацію, з чим хоче боротися глава Кремля.

Чиновник додав, що символи породжують певні історії, які поєднують велику кількість людей та мотивують на певні дії. Нині «азовці» – кістка у горлі російського лідера. За словами радника МВС, схожа ситуація була з Донецьким аеропортом у 2014 році, який Путін вирішив ліквідувати за будь-яку ціну.

Свідчить про спроби знищити символ в обличчі «Азова» – знущання над полоненими бійцями полку та події в Оленівці. Крім того, порушення міжнародних зобов’язань щодо українських військових – особиста помста кремлівського диктатора, який їх боїться.

Раніше радник голови ОПУ Михайло Подоляк пояснив, чому визнання полку «Азов» терористичною організацією в РФ не вплине на переговорний процес щодо обміну військовополоненими.

Exit mobile version