Тищенко потрапив у скандал із благодійними вечорами: у чому звинувачують «слугу народу»

Народного депутата від партії «Слуга народу» Миколу Тищенка звинувачують у політичному піарі. Журналісти звернули увагу на те, що політик проводив благодійні вечори за кордоном, після яких не надав звіт щодо зібраних коштів.

Микола Тищенко

Микола Тищенко. Фото – rada.gov.ua

Журналісти BIHUS info опублікували розслідування про благодійність Тищенка під час війни. Вони стверджують, що активна волонтерська діяльність нардепа є політичним піаром, інформує «НБН».

«Слуга народу» проводив благодійні вечори у європейських містах, куди запрошував українських кухарів зі званням «майстра-шефа», які готували національні страви. Крім вечері, для гостей влаштовували аукціони, де розігрувалися лоти, що символізують війну в Україні.

Про благодійні заходи громадськість інформували через соцмережі політика та сайт його фонду. Журналісти звернули увагу на його поїздку до Парижа в середині липня для збирання коштів на автомобілі для захисників Миколаєва.

Благодійна вечеря відбулася в одному із ресторанів столиці Франції із трьома зірками Мішлен. Розслідувачі з’ясували, що середній чек у такому закладі становить від 200 до 350 євро. За словами політика, на цьому заході він зібрав 120 тисяч доларів.

Журналісти підозрюють, що проведення благодійних вечорів могло коштувати дорожче за суми, зібрані на них для допомоги українським захисникам.

За словами розслідувачів, їм до рук потрапив запис телефонної розмови «слуги народу», яка відбулася у липні. Тищенко обговорював політику, піар, діяльність свого фонду та інші питання, про які не варто говорити надто голосно. Також депутат розповідав про свої благодійні вечері у Празі та Парижі та будував плани на проведення таких заходів у майбутньому.

Раніше Тищенко опинився в епіцентрі гучного скандалу після того, як подарував київській територіальній обороні неякісні німецькі бронежилети.

Exit mobile version