Зеленський зацікавлений у прямих переговорах із Сі Цзіньпіном: президент розповів, як Китай може боляче вдарити по Росії

Глава держави Володимир Зеленський шукає можливості проведення прямих переговорів із лідером КНР Сі Цзіньпіном. Президент розповів, яку роль може відіграти Китай у завершенні війни в Україні.

Володимир Зеленський та Сі Цзіньпін

Володимир Зеленський та Сі Цзіньпін. Фото – informator.ua

В інтерв’ю англомовному виданню Гонконгу South China Morning Post лідер українців розповів, що він розмовляв із президентом Китаю рік тому. Після повномасштабного вторгнення Росії керівництво України офіційно просило переговорів із Сі Цзіньпіном, проте вони так і не відбулися, інформує «НБН».

На думку Зеленського, пряма розмова з КНР стала б корисною для України. Глава держави не сумнівається, що Пекін міг би використати свій політичний та економічний вплив на РФ, щоб зупинити війну.

Зокрема лідер українців зазначив, що без ринку Китаю країна-агресор може відчути повну економічну ізоляцію. Глава держави не має сумнівів, що КНР може обмежити торгівлю з росіянами до закінчення бойових дій.

Зазначимо, що Сі Цзіньпін не підтримав «спецоперацію» Кремля, проте не поспішає з критикою війни проти України.

У липні російський диктатор Володимир Путін надіслав китайському колезі запрошення відвідати Москву. Однак президент КНР відмовився приїжджати до столиці РФ на зустріч із главою Кремля. МЗС Китаю озвучило причину, через яку Сі Цзіньпін відхилив запрошення Путіна.

Exit mobile version