Арестович висловився про відносини Ердогана та Путіна: кому шкодить дружба Туреччини та Росії

Радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович висловився про політику Туреччини щодо Російської Федерації. Він стверджує, що Захід дуже незадоволений позицією Реджепа Ердогана щодо країни-агресора.

Реджеп Ердоган та Володимир Путін

Реджеп Ердоган та Володимир Путін. Фото – ria.ru

Напередодні в інформаційному просторі з’явилася інформація про те, що деякі західні політики здивовані тим, що турецький президент продовжує тісну співпрацю з Росією, незважаючи на її військову агресію щодо України, інформує «НБН».

Радник голови ОПУ у програмі російського опозиціонера Марка Фейгіна висловився про зв’язки Туреччини та Російської Федерації. На думку Арестовича, Ердоган своєю політикою руйнує єдність Північноатлантичного Альянсу, оскільки РФ – головний ворог НАТО.

Криза у відносинах США та Туреччини розпочалася ще в середині 2019 року, коли Анкара вирішила купити у Москви системи протиповітряної оборони С-400. Незважаючи на те, що Америка запропонувала турецькому керівництву альтернативу російським ЗРК, влада все одно закупила комплекси у РФ.

На думку Арестовича, після візиту Ердогана до Сочі він став на складний шлях і ходить по лезу ножа, оскільки деякі західні політики закликають вжити заходів щодо турецького президента.

Радник голови ОПУ переконаний, що держави-члени Альянсу не повинні закривати очі на політику Ердогана, інакше у НАТО не буде єдності.

Раніше про відносини Ердогана та Путіна висловився посол України у Туреччині Василь Боднар.

Exit mobile version