Удар ЗСУ по Криму: який міф Кремля зруйнувала Україна, атакувавши аеродром у Новофедорівці

Найбільший німецький таблоїд Bild опублікував матеріал про наслідки удару армії України авіабазою росіян в окупованій Новофедорівці в Криму.

Удар по авіабазі Росії у Криму

Удар по авіабазі Росії у Криму. Фото – novoeizdanie.com

Видання Bild пише, що з ліквідацією військової техніки ЗС Росії на авіабазі «Саки» помер міф кремлівського диктатора про невразливість захопленого вісім років тому Кримського півострова, повідомляє «НБН».

З атакою ЗСУ на аеродром росіян у Криму стало очевидно, що українські захисники можуть націлитись на будь-яку точку півострова та ліквідувати ворожі військові об’єкти на будь-якій окупованій території України.

Незважаючи на те, що українське керівництво та командування армії не підтвердило причетність ЗСУ до вибухів у Новофедорівці, Кремль зазнав чергової поразки.

У Москві зробили немислиму заяву про те, що авіаційна техніка на базі не пошкоджена, проте знімки з супутника підтвердили, що ЗС РФ збрехали про наслідки вибуху.

Журналісти наголосили, що 9 серпня окупаційні російські сили втратили щонайменше 11 літаків, включаючи нові бомбардувальники та винищувачі. Внаслідок атаки ЗСУ від квартир путінських військових залишилися руїни, а їхні автомобілі перетворилися на металобрухт.

Брехня Кремля про «нещасний випадок з боєприпасами» розкривається наявністю вирв, розслідувачі припускають, що було як мінімум шість вибухів у різних місцях аеродрому.

Таким чином, режим Путіна зазнав поразки і на пропагандистському фронті, оскільки налякані росіяни кинулися на батьківщину, усвідомлюючи, що влада РФ не зможе їх захистити і розповісти правду про їхню вразливість на тимчасово захоплених українських територіях.

Крім того, громадяни РФ, які 8 років тому переїхали на півострів, тепер зрозуміли, наскільки небезпечне рішення вони тоді прийняли, адже зараз стало очевидно, що Україна ніколи не відмовиться від Криму.

Раніше висловив свої припущення щодо дивної реакції РФ на заклики в Криму опозиціонер Марк Фейгін.

Exit mobile version