Опозиціонер Фейгін пояснив дивну реакцію Росії на удар по аеродрому в Криму

Москва неодноразово загрожувала серйозною відповіддю Україні, у разі будь-яких дій щодо анексованого Криму. Однак після удару по авіабазі в окупованій Новофедорівці, з РФ була дивна реакція.

Марк Фейгін

Марк Фейгін. Фото – golosameriki.com

В інтерв’ю журналістці Наталі Влащенко російський правозахисник і опозиціонер Марк Фейгін висловив думку про те, що удар по аеродрому в Новофедорівці – спроба ЗСУ пристрілятися та показати окупантам, що армія України може атакувати й інші цілі на території Кримського півострова, інформує «НБН».

Він зазначив, що у Росії зрозуміли цей сигнал і тепер думають над тим, як діяти далі. Командування загарбників усвідомило, що українські захисники мають зброю, якою можна знищити ціль на відстані понад 200 кілометрів, тому вони не можуть гарантувати збереження Кримського мосту чи ЧФ РФ.

Фейгін звернув увагу на те, що Кремль спробував подати росіянам удар по авіабазі як випадковість, а не сплановану атаку ЗСУ. Якщо раніше Москва обіцяла реакцію у випадку, якщо Україна «зачепить» Крим, то зараз «визволителі» намагаються уникнути ескалації конфлікту, тому брешуть споживачам пропаганди про ситуацію в Новофедорівці.

Водночас, самі жителі півострова не повірили рупорам Путіна, про що свідчать величезні черги на виїзді з Криму. Потік людей, які виїжджають, говорить про те, що вони не вірять у здатність Кремля їх захистити.

«Бавовну» у Новофедорівці прокоментував і військовий експерт Олег Жданов. Він розповів, з якої зброї українські військові могли завдати удару по аеродрому окупантів.

Exit mobile version