Президент Путін сподівався – міністр оборони Британії розповів про очікування диктатора від Заходу під час вторгнення в Україну

Міністр оборони Сполученого Королівства Бен Уоллес заявив, що план російського президента-агресора Володимира Путіна щодо України провалився, зокрема, і через помилкові судження диктатора про колективний Захід.

Бен Воллес

Бен Воллес. Фото – ria.ru

Керівник Міноборони Великобританії розповів, що не врахував глава Російської Федерації перед нападом на Україну. За словами міністра, плани Кремля щодо завоювання сусідньої держави провалилися через жорсткий опір ЗСУ на півдні країни та прорахунки Путіна, інформує «НБН» з посиланням на The Guardian.

Уоллес зазначив, що вторгнення російських військ суттєво сповільнилося і постійно змінювалося настільки, що зараз окупанти зосередилися лише на східних і південних регіонах України, що надто далеко від плану диктатора щодо блискавичного захоплення країни «за три дні».

Міністр оборони зазначив, що Путін прорахувався щодо західних держав, вважаючи, що вони не допомагатимуть Україні протистояти загарбникам.

Зокрема, російський лідер розраховував, що вже у серпні Заходу набридне війна, міжнародна спільнота припинить допомагати українцям і окупанти зламають опір сусідньої країни.

«Президент Путін сподівався», – сказав Уоллес, додавши, що на сьогодні ми бачимо протилежну ситуацію.

Раніше про головний прорахунок країни-агресора висловився український міністр оборони Олексій Рєзніков. Він розповів, що наших військових здивувало те, як росіяни порушили свої правила ведення війни.

Exit mobile version