Німецькі опозиціонери не підтримують посередництво Меркель у переговорах із РФ

Глава німецької опозиційної партії ХДС Фрідріх Мерц не підтримав пропозицію про посередництво екс-канцлера Німеччини Ангели Меркель в українсько-російських переговорах.

Ангела Меркель

Опозиція не хоче бачити Меркель в ролі посередника. Фото - dw.com

Як повідомляє «НБН», про це інформує Tagesschau.

За словами політика, Німеччина підтримує Європу та Україну, у зв’язку з чим у Берліна не може бути нейтральної позиції щодо війни.

У той же час Мерц розкритикував діяльність німецького канцлера Олафа Шольца, оскільки його політика призвела до затягування військових дій через уповільнення з постачанням важкого озброєння для ЗСУ. Крім того, Берлін так і не наважився на повноцінну допомогу Україні.

«Все ще актуальним залишається факт того, що Німеччина могла зробити більше. Уряду потрібно було зробити те, за що Бундестаг проголосував ще 28 квітня, а саме: передати велику партію важкого озброєння», – сказав голова опозиції ФРН.

Фрідріх Мерц стверджує, що «нині Німеччина не допомагає Україні в необхідному обсязі, тому терміни цієї жорстокої війни продовжуються». Політик упевнений, що війна в Україні стає війною на виснаження, в якій сотні жертв щодня.

Нагадаємо, раніше Ангела Меркель натякнула на можливість стати посередником між Києвом та Москвою. Водночас колишня глава німецького уряду сказала, що протягом останніх років її перебування на посаді глава Кремля Володимир Путін не був готовий проводити переговори в будь-якому форматі.

Нагадаємо, раніше історик повідомляв, що Ангела Меркель зробила велику помилку у своїх відносинах с Путіним.

Exit mobile version