Слово «конструктивний» стало недоречним – посол України відреагував на цинічну заяву Міноборони Білорусі про війну

Український посол у Білорусі Ігор Кізім відреагував на заяву Міністерства оборони РБ. У відомстві наголосили, що вони не є учасниками війни на території сусідньої держави.

Білорусь

Білорусь. Фото – currenttime.tv

Дипломата обурила позиція спікера Міноборони РБ Валерія Ревенка, зокрема його слова про те, що Білорусь не бере участь у війні і керівництво України не готове до конструктивного діалогу, інформує «НБН».

На своїй Facebook-сторінці Кізім зазначив, що офіційний представник білоруського дипломатичного відомства має розуміти, що слово «конструктивний» стало недоречним після того, як з РБ путінська армія атакувала Україну.

Посол підкреслив, що Ревенко також чудово знає, скільки ракет та авіабомб випустили війська РФ з території його країни, тому для офіцера такого рангу «не по-чоловічому» заперечувати причетність до війни проти України.

Дипломат нагадав про інтерв’ю білоруського диктатора Олександра Лукашенка France-Presse, у якому він прямо заявив, що є прямим учасником «спецоперації» Росії на території України. З огляду на це висловлювання спікера Міноборони РБ розходяться зі словами нелегітимного президента.

Кізім додав, що українська влада буде готова до «конструктивного діалогу» після того, як політичне та військове керівництво Білорусі визнає свою помилку та засудить агресію росіян.

Водночас, депутат Валентин Наливайченко стверджує, що залишилися лічені місяці до падіння режиму Лукашенка. Політик вказав термін, коли остаточно розвалиться державний устрій та економіка РБ.

Exit mobile version