Зеленський пояснив, чому в жовтні влада не попередила українців про наближення вторгнення Росії

Глава держави Володимир Зеленський пояснив, чому керівництво України не попередило громадян ще у жовтні минулого року про прийдешнє вторгнення Російської Федерації.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський. Фото – president.gov.ua

В інтерв’ю американському виданню The Washington Post український лідер розповів, що партнери Києва попереджали про напад РФ, при цьому не надавали конкретних даних, інформує «НБН».

За словами Зеленського, він не міг сказати українцям про вторгнення Росії раніше, закликавши їх відкладати гроші та запасатися їжею, оскільки такий крок обернувся б втратою 7 мільярдів доларів щомісяця, починаючи з жовтня 2021 року. За такого розкладу країна-окупант справді втілила б свій план щодо захоплення України за три дні.

«Якщо ми посіємо хаос, росіяни нас зжеруть», – розповів президент про передчуття українського керівництва, зазначивши, що в паніці люди почали б тікати за межі країни.

Глава держави пояснив, що Київ попереджали про небезпеку, що насувається, загальними фразами, крім того, Україні не хотіли надавати зброю, щоб зупинити ворога, прогнозуючи при цьому важкі бої.

«Навіщо мені всі ці попередження?» – поцікавився Зеленський, додавши, що він не хотів «зводити з розуму» українців.

Нагадаємо, що соціологи групи «Рейтинг» провели опитування українців, з’ясувавши, який відсоток громадян довіряє Зеленському та вірить у перемогу своєї країни у війні.

Exit mobile version