Зеленський озвучив «формулу миру» та назвав єдине, чого в ній не буде

Глава держави Володимир Зеленський сформулював «формулу миру» від України, яка складається із п'яти пунктів. Президент розповів, чого ніколи не буде у цьому плані.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський. Фото – president.gov.ua

Під час виступу на 77-й сесії Генеральної Асамблеї ООН у середу, 21 вересня, лідер українців розповів про універсальну «формулу миру», інформує «НБН» із посиланням на YouTube-канал Офісу президента.

За словами глави держави, у ній є п’ять складових: покарання за агресію, захист життя, відновлення безпеки та територіальної цілісності, гарантії безпеки, а також рішучість захищати себе.

Зеленський додав, що це також формула злочину та покарання, з якою добре знайома країна-окупант. Президент підкреслив, що в її складовій не буде нейтралітету, який створює умови для війни.

Лідер нації переконаний, що нейтралітет, по суті, є байдужістю і люди, які говорять про це, фактично заявляють, що кожен сам за себе. На думку глави держави, це потрібно виправити, щоб створити умови для миру.

Раніше Зеленський висловився про неможливість ведення переговорів із Росією. Президент заявив, що Київ не має впевненості в тому, що держава-терорист стримуватиме свої обіцянки.

Exit mobile version