Шольц розгнівався на питання Кулеби про танки: що відповів німецький канцлер на слова українського міністра

Глава німецького уряду Олаф Шольц прокоментував висловлювання керівника МЗС України Дмитра Кулеби щодо відмови Німеччини відправити танки для ЗСУ.

Олаф Шольц

Олаф Шольц. Фото – epa.eu

В інтерв’ю американському виданню The New York Times канцлер ФРН відреагував на запитання міністра закордонних справ України щодо передачі танків Leopard, інформує «НБН».

Дипломат 13 вересня написав у своєму Twitter-акаунті, що Німеччина не озвучила раціональні аргументи, чому не може передати бойові машини Україні, а висловила лише абстрактні страхи та виправдання.

«Чого боїться Берлін, а Київ – ні?» – поцікавився глава українського МЗС. У відповідь це питання німецький канцлер розгнівався.

За словами Шольца, лідерство полягає у силі та у прийнятті правильних рішень, а не в тому, щоб робити те, що просять. Вкотре глава уряду ФРН нагадав, що Берлін співпрацює зі своїми союзниками і нічого не робить самостійно.

Нагадаємо, що раніше Шольц пояснював відмову відправити танки в Україну тим, що Берлін побоюється ескалації конфлікту Російської Федерації та Північноатлантичного Альянсу.

Exit mobile version